Open menu
Werken Bij DSG logo

Duurzaam bouwen?! Met Wranga Masoud

“Dat is voor mij duurzaam bouwen aan de ontwikkeling van medewerkers. Die daag ik uit aan hun eigen ontwikkeling te bouwen, maar ook te bouwen op elkaar. Weten wat je aan elkaar hebt en hoe je elkaar aanvult. Je hoeft niet allemaal hetzelfde te zijn om goed samen te werken en succesvol te zijn! Het is voor mij belangrijk dat medewerkers werkgeluk ervaren, dat ze op de juiste plek zitten in het bedrijf. DSG draagt daar actief aan bij. Niet alleen met de trainingen en persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s, maar ook bijvoorbeeld met een kaartje als bedankje voor de getoonde inzet. Ik denk dat die aandacht de moeite waard is en zich ook zal terugbetalen in onder andere werkplezier, succesvolle teams en mooie prestaties. Voor mij is mijn tijd bij DSG mooi geweest als ik terug kan kijken en zie dat ik me ben blijven ontwikkelen, ook al was ík degene die trainingen gaf, en degene die ook anderen hielp ontwikkelen.”

Jij werkt ook met TMA. Wat is dat, hoe werkt het en wat levert het op?

“TMA staat voor Talent Motivatie Analyse, een tool die wij in alle formules willen gaan inzetten. Met behulp van TMA brengen we per medewerker behoeften, talenten en competenties in kaart. We hebben dit nu bijna afgerond bij Bouwmaat en Baars & Bloemhoff en zijn het aan het plannen voor de serviceafdelingen. Het is een groot project wat we eind 2023 bij alle formules geïmplementeerd willen hebben. De gesprekken die we voeren zijn heel verschillend en verrassend: vrijwel altijd herkennen mensen zichzelf heel goed in het talentenprofiel, soms krijgen collega’s nieuwe inzichten over zichzelf. Ik vind het mooi om te zien dat TMA echt leeft binnen de organisatie. Ik hoor mensen hun resultaten delen met collega’s en zie de tool echt ingezet worden om teamprestaties te verbeteren.”

Hoe geeft DSG handen en voeten aan de Leven Lang Leren-doelstelling?

“Wij willen dat elke werknemer, ongeacht zijn of haar leeftijd en functie, bij DSG kan leren en zich kan ontwikkelen. Een oudere collega kan bijvoorbeeld mentor of coach worden, een starter kan zich ontwikkelen in functionele vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast sluiten trainingen die we aanbieden zo veel mogelijk aan op verschillende loopbaanfasen. Soms ontstaat een training ook vanuit een bepaalde vraag van een individu of groep, bijvoorbeeld over communicatietechnieken, zelfvertrouwen of beginnen met leidinggeven. We bieden veel trainingen en programma’s intern aan, face-to-face en ook digitaal via onze DSG Academy. Daar waar dit een goede aanvulling biedt, schakelen we ook een externe partner in. Dan organiseren we bijvoorbeeld een boks training in het kader van zelfvertrouwen. DSG ontwikkelt ook eigen e-learnings, waar onze medewerkers zich laagdrempelig voor kunnen aanmelden. Ook deze trainingen en cursussen leven binnen het bedrijf, we krijgen veel leuke reacties van medewerkers.”

Wranga Masoud DSG, Specialist Leren & Ontwikkelen

DSG inspireert in digitaal en duurzaam ondernemen. Samen met collega’s, klanten, leveranciers en partners willen wij de transitie naar een duurzame en circulaire economie versnellen. Dat is samen bouwen aan beter! En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken.

Werken Bij DSG logo

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures en ander nieuws

VacaturesExpertisesStages & Traineeship
© 2022 DSG. Alle rechten voorbehouden.
Privacy BeleidDisclaimer